Novi Canonov EOS R50 s APS-C senzorom

canon
Canon Europe od sada nudi svoj fotoaparat EOS R50 i u dva nova paketa namijenjena kreatorima sadržaja i pasioniranim putnicima – Content Creator Kit i Travel Kit. EOS R50 savršena je ulaznica u svijet moćnih bezzrcalnih fotoaparata EOS R za sve koji žele prijeći na višu razinu fotografiranja ili snimanja one koju nudi njihov pametni telefon. Uz mogućnost snimanja 4K videozapisa, impresivan zvuk i oštre fotografije, ovaj svestrani fotoaparat radi baš sve.

Njegovo sučelje jednostavno za uporabu, pojednostavljena ergonomija i napredni novi automatski načini rada jamče rezultate profesionalnog izgleda. EOS R50 savršen je za ambiciozne kreatore koji traže namjenski fotoaparat s pomoću kojeg će usavršiti svoj stil u pogledu fotografija i videozapisa. U ponudi s fotoaparatom je i RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – kompaktni telefoto objektiv posebno dizajniran za fotoaparate APS-C iz serije EOS R.

Senzor veličine APS-C i visoke razlučivosti od 24,2 megapiksela pruža izvornu kontrolu nad dubinskom oštrinom, snimanje fotografija s oštrim detaljima i prelijepo zamućenom pozadinom, i snima UHD 4K 30p videozapise naduzorkovane sa 6K.

Lagani dizajn i udobni rukohvat modela EOS R50 omogućavaju da ga aktivni kreatori sadržaja mogu nositi svuda. Moguće je kadriranje snimke pod bilo kojim kutom uz zaslon osjetljiv na dodir s promjenjivim kutom – visoko, nisko ili s fotoaparatom okrenutim prema vama, za vloging i za selfije. Sučelje dodirnog zaslona, elektroničko tražilo i pojednostavljeni raspored kontrola čine ovaj fotoaparat intuitivnim za uporabu.

Mogućnost Wi-Fi i Bluetooth povezivanja omogućuje prebacivanje fotografija i videozapisa pomoću aplikacije Camera Connect, radi trenutnog dijeljenja i daljinskog snimanja. Savršena za vloging ili za grupne fotografije, Bluetooth veza također omogućuje jednostavno upravljanje pomoću daljinskog upravljača BR-E1 ili preko pametnog telefona, za snimanje fotografija ili za pokretanje i zaustavljanje snimanja videozapisa. Fotoaparat EOS R50 moguće je upotrebljavati i kao web kameru, za što nije potreban dodatni softver, radi prijenosa uživo i videokonferencija profesionalne kvalitete.

Fotoaparat EOS R50 moguće je kupiti bez objektiva ili u paketu s različitim objektivima, ali i u dva posebno pripremljena paketa: EOS R50 Content Creator Kit i EOS R50 Travel Kit.

EOS R50 Content Creator Kit pored fotoaparata EOS R50 sadrži i svestrani objektiv RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM, usmjereni mikrofon DM-E100 s uklonjivom zaštitom od vjetra i tronožac HG-100TBR s daljinskim upravljačem BR-E1 – ukratko, u paketu je sve potrebno za kvalitetno kreiranje sadržaja za YouTube i društvene mreže, bez kupovine drugih dodataka. Taj paket savršen je za sve koji objavljuju sadržaj na YouTubeu, Instagramu ili TikToku ili kreiraju videosadržaj za web stranice.

EOS R50 Travel Kit osim aparata EOS R50 nudi i objektiv RF-S 18-45 mm f/4.5-6.3 IS STM, 64-gigabajtnu SD karticu te posebnu torbicu za lakše nošenje aparata i opreme, što ga čini savršenim za sve koji redovno koriste fotoaparat na putovanjima.