Najlakši fotoaparat punog kadra iz sustava EOS R

canon

Novi fotoaparat Canon EOS R8 punog kadra bez zrcala, posuđuje tehnologiju od modela s mnoštvom funkcija, EOS R6 Mark II, te uz kompaktan dizajn pruža foto/video entuzijastima alate koji su im potrebni kako bi napravili iskorak slijedeći svoju strast.

Zahvaljujući CMOS senzoru punog kadra od 24,2 megapiksela, visokoj ISO osjetljivosti i poboljšanom dinamičkom rasponu, Canon EOS R8 idealan je izbor za fotografiranje portreta, događaja i pejzaža, pružajući širu i izrazitije umjetničku perspektivu.

Kvaliteta punog formata u laganom kućištu

Pružajući prednosti kvalitete slike punog formata, EOS R8 sadrži CMOS senzor punog formata od 24,2 megapiksela koji može postići istu razlučivost kao EOS R6 Mark II. Senzor vodeći u klasi pruža veliku brzinu očitavanja i time omogućuje brojne napredne značajke, uključujući smanjeno linijsko skeniranje, koje omogućuje uzastopno snimanje sa 40 kadrova u sekundi i visoku ISO osjetljivost s niskom razinom šuma do 102400. To čini model EOS R8 savršenim za snimanje u okruženjima koja su slabo osvijetljena i u kojima se objekti pomiču. Poboljšan dinamički raspon omogućuje i snimanje upečatljivih slika u živim bojama, a senzor punog formata pruža pliću dubinsku oštrinu koja stvara mekanu pozadinu radi isticanja objekta.

Težeći oko 461 g (s karticom i baterijom), EOS R8 je do sada najlakši Canonov fotoaparat punog formata iz sustava EOS R. Dimenzije ovog fotoaparata 132,5 x 86,1 x 70 mm slične su dimenzijama modela EOS RP, uz određeni broj dodatnih značajki profesionalne razine, smještenih u kompaktnom kućištu. EOS R8 ima elektroničko tražilo visoke razlučivosti od 2,36 milijuna točaka, koje radi pri 120 kadrova u sekundi. Aparat podržava UHS-II SD kartice. Intuitivno sučelje čini ovaj fotoaparat jednostavnim za uporabu u pokretu, uz koristan kotačić za odabir načina rada sa 12 načina za snimanje fotografija i videozapisa, te namjenski prekidač za prebacivanje između snimanja fotografija i videozapisa.

Zabilježite život u pokretu


Napredni senzor modela EOS R8 bilježi snimke pune širine od 4K 60p, koje su naduzorkovane sa 6K senzora radi oštrog, detaljnog sadržaja videozapisa, a snima i Full HD pri 180 kadrova u sekundi za usporene videozapise. Kako bi pomogao onima koji žele steći dodatne vještine u radu s videozapisima, ovaj fotoaparat podržava Canon Log 3 pri 10-bitnom YCbCr 4:2:2 H.265 internom snimanju koje pruža veći dinamički raspon i veću prilagodljivost u postprodukciji. Isto tako, načine rada HDR PQ i HDR Movie mogu izabrati oni s HDR radnim procesom, a ti načini pružaju čist HDMI izlaz na kompatibilnim uređajima.

Radi sprječavanja "disanja" izoštravanja tijekom snimanja videozapisa, model EOS R8 ima funkciju koja kompenzira promjenu kuta gledanja prilikom podešavanja udaljenosti izoštravanja. Ovaj fotoaparat pruža i duže vrijeme snimanja, do dva sata u usporedbi s uobičajenim snimanjem videozapisa, što je idealno za snimanje vlogova ili snimanje na događajima.

S obzirom da sadrži isti Dual Pixel CMOS AF II kao EOS R5 i EOS R6 Mark II, model EOS R8 izoštrava za samo 0,03 sekunde čak i pri 40 kadrova u sekundi s elektroničkim zatvaračem. Ovaj inteligentni sustav prepoznaje i prati brojne objekte, uključujući životinje, vozila i ljude, pružajući otkrivanje glave, lica i oka radi preciznog izoštravanja. Radi veće kontrole, moguće je čak i izabrati kojem oku dati prioritet. Kako bi se detektiranje pojednostavnilo na tako širokom rasponu objekata, korisnici mogu izabrati automatsko podešavanje, koje bira objekt na temelju kompozicije slike. Ove performanse su proširene na snimanje pri slabom osvjetljenju, čak do -6,5 EV.

Poboljšano povezivanje


Uz ugrađenu 2.4GHz Wi-Fi® i Bluetooth® mogućnost povezivanja, korisnici mogu lako dijeliti svoje radove i upotrebljavati aplikaciju Camera Connect, dok provjera identiteta WPA/WPA2/WPA3-Personal osigurava sigurnu vezu. Za vlasnike iPhonea, EOS R8 je iOS MFI certified™, što jamči jednostavnu upotrebu. EOS R8 možete upotrebljavati kao web kameru zahvaljujući podršci za USB videouređaje klase (UVC) / USB audiouređaje klase (UAC). Korisnici pretplaćeni na image.canon mogu maksimalno iskoristiti Neural Network Image Processing Tool za napredno smanjenje šuma i moiré efekta, kojim se postiže prirodan izgled JPEG i HEIF slika.  

Canon je izvršio i ažuriranja platforme image.canon, proširujući njenu upotrebu na određeni broj novih korisnika s pomoću filmske i korporativne podrške za Adobe® Lightroom®, što omogućava kompatibilnost s mnoštvom usluga, uključujući Frame.io i Google Photo accounts™.

Mali i lagani zum objektiv za svaki dan


RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM je mali i lagani objektiv s dvostrukim uvećanjem i žarišnom duljinom 24 – 50 mm te predstavlja sjajan izbor za poboljšavanje fotografskih i videografskih vještina, naročito prilikom snimanja portreta, interijera ili putovanja. Pruža naprednu stabilizaciju slike do 4,5 koraka, koja se povećava na 7 koraka kada je pričvršćen na fotoaparat EOS R s IBIS-om, što znači da kreatori i fotografi mogu snimati videozapise i fotografije po slabom svjetlu, bez uporabe stativa. STM motor za izoštravanje je brz i tih, s dodatnom regulacijom putem prilagodljivog prstena za upravljanje objektivom, koji korisnicima omogućuje prebacivanje između različitih načina rada, kako bi mogli fotografirati i snimaju poput profesionalaca. Koristeći prednost RF navoja, objektiv RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM funkcionira s fotoaparatima serije EOS R i potpomaže široki raspon ugrađenih značajki za poboljšanje slike, uključujući panoramiranje u načinu rada za scene i korekciju "disanja" izoštravanja za videozapise.

Ključne značajke modela EOS R8

  • CMOS senzor punog formata od 24,2 megapiksela
  • 6K pune širine naduzorkovan s videosnimke 4K 60p i Full HD snimke uz 180 kadrova u sekundi
  • Elektroničko tražilo visoke razlučivosti sa 2,36 milijuna točaka radi do maksimalne brzine osvježavanja od 120 kadrova u sekundi
  • Inteligentno prepoznavanje objekta za životinje, vozila i ljude
  • Wi-Fi i Bluetooth kako biste uvijek bili povezani

Ključne značajke RF 24-50mm F4.5 -6.3 IS STM

  • Zum objektiv s uvećanjem 2x većim od standardnog pokriva širokokutno polje počevši od 24 mm
  • Optička stabilizacija slike do 4,5 koraka
  • Do 7 koraka s koordiniranom kontrolom OIS x IBIS
  • STM za videozapise s glatkim izoštravanjem
  • Kompaktan i lagan dizajn, jednostavan za uporabu

Više detalja o modelu EOS R8 dostupno je www.canon.hr/cameras/eos-r8/, a o objektivu RF 24-50mm F4.5 -6.3 IS STM www.canon.hr/lenses/rf-24-50mm-f4.5-6.3-is-stm/.