Emotivna i dostojanstvena vizualna svjedočanstva Aline Deschamps?

Aline Deschamps je francusko-tajlandska fotografkinja koja živi u libanonskom Bejrutu. Diplomirala je međunarodne odnose i digitalne medijske umjetnosti. Aline se u svojim fotografijama bavi geopolitičkim i društvenim pitanjima kao što su izgradnja identiteta, migracije i izgnanstvo.

Emma Mansary i njezina prijateljica Kadiatu Kamara, dvije bivše radnice u kućanstvu i žrtve trgovine ljudima u Kuvajtu, odmaraju se uz rijeku u blizini Makenija u Sierra Leoneu.

Lucy Turay, bivša radnica u kućanstvu i majka dvoje djece, posjećuje svoju kćer Ugyatu koja živi s tetkom. Lucy je bila žrtva trgovine ljudima i podvrgnuta prisilnom radu pod sustavom kafale gotovo dvije godine u Libanonu. Nakon povratka u Sierra Leone, njezina trogodišnja kći Ugyatu više je ne prepoznaje i smatra tetku svojom majkom.

Emma Mansary, bivša migrantska radnica u kućanstvu u Kuvajtu, maršira protiv sustava kafala kako bi među prolaznicima na lokalnoj tržnici u Makeniju podigla svijest o mrežama trgovine ljudima.

Često nastoji vizualno interpretirati društvena svjedočanstva te kroz intimne i dostojanstvene vizuale osporiti prevladavajuće predodžbe o svojim objektima. Alinein rad objavljivan je u publikacijama British Journal of Photography, Nowness, na CNN-u i drugdje. Radila je na zadacima za međunarodne medije, uključujući The New York Times, le M magazin, Libération, De Volkskrant, Le Temps. Također je bila gostujući govornik o dokumentiranju trgovine ljudima za BBC, Al Jazeeru i zakladu Thomson Reuters.

Aline je Canonova ambasadorica i članica organizacija Women Photograph i Diversify Photo.

Skupina bivših radnica u kućanstvu koje su se vratile s Bliskog istoka okupila se s megafonima i transparentima u znak podizanja svijesti o ropstvu koje su preživjele kako druge djevojke ne bi upale u istu zamku trgovine ljudima.

Radnica u kućanstvu iz Sierra Leonea, koja je pobjegla iz nasilnih kućanstava u Libanonu, uzima slobodan dan sa svojim prijateljima kako bi uživala na plaži Ramlet el Baida u Bejrutu.

Radnica u kućanstvu iz Sierra Leonea, koja je pobjegla iz nasilnih kućanstava u Libanonu, pleše u sumrak na plaži Ramlet el Baida u Bejrutu.