Zanimljive priče gledane kroz objektiv Davora Petričića

Davor priča priče slikama i već više od četvrt stoljeća dokumentira svijet oko sebe kamerom. Na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn završio je smjer za fotografskog dizajnera nakon čega je diplomirao na Akademija dramskih umjetnosti kao akademski snimatelj.

U dosadašnjoj karijeri snimio je 50-ak dokumentarnih filmova i serijala među kojima i „Utopiju“ prikazanu na Zagreb Doxu 2015. koja kontrapunktira ljepote i bogatstva Hrvatske s njenom korupcijom i kriminalom, popularno-znanstveni serijal „Ruke“, biopic „Osvjetljivač zvuka“ o muzičaru Edinu Karamazovu, uspješni putopisni serijal „Vjetar u kosi“, dokumentarno-igrani film „Alka“ snimljen povodom 300. godišnjice održavanja alkarskih svečanosti koji je prikazivan i na History Channelu, a nedavno je završio i dugometražni dokumentarni film „Tipke boli i sreće“ o posljedicama domovinskog rata koji će uskoro biti prikazan na festivalima autorskog filma u Bariju u Italiji i Marseillu u Francuskoj.

U svojoj karijeri snimao je igrane serijale i filmove, Olimpijade, glazbene spotove, svjetska nogometna prvenstva, muzičke festivale, ledene špilje, puste svjetionike, karipske plaže, predsjednike, biskupe i mumije u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Danskoj, na Kubi… Za film „Alka“ dobio je 2016. godine nagradu Gordan Lederer.

Kad ne snima dokumentarce, fotoaparatom bilježi svoje privatne skitnje Italijom, Jadranom, Islandom, Francuskom ili gdje god sleti ili zaustavi auto.

Believe

Clint Eastwood

Fooled Around and Fell in Love

Twilight

The Turist

You Do Something To Me